Me.reka Makerspace Consultancy

Menyalakan gerakan pembuat dalam komuniti
Rayuan Makerspace

Ideal untuk pendidikan dan penyelesaian pembiakan yang berkaitan dengan STEAM, fesyen konsep makerspace dari gambaran besar anda dan memerhati kerana ia datang kepada kehidupan.

Kemudahan Rekreasi

Menempatkan pelbagai gear canggih dan berfungsi sebagai hab teras untuk pembuat, pakar industri, dan organisasi untuk memudahkan modul pendidikan.

Pengalaman Dunia Nyata

Meraih manfaat pemain industri dan pakar bidang dalam rangkaian kepakaran yang luas untuk membantu anda mencapai matlamat makerspace anda.

Sempadan pendidikan silang dengan Makerspaces untuk exude
inovasi sosial; prototaip pesat; kerjasama komunal; pembelajaran yang boleh diakses
Sertai Senarai Rakan Kongsi Kami yang Semakin Meningkat

Metodologi

Fasa Satu:

Nilai Makerspace

Terletak di komuniti dan tempat-tempat akademik, makerspace adalah ruang pembelajaran yang meriah untuk mengimbangi stagnasi kreatif pengalaman pembelajaran tradisional.

Pembelajaran Simulasi

Merapatkan jurang antara akademik dan industri, makerspaces memanfaatkan pendekatan berasaskan projek yang ketat untuk memudahkan permohonan dunia nyata.

Penggunaan Teknologi

Teknologi moden dan sesuai untuk memupuk penjanaan teknologi untuk menyumbang kepada pertumbuhan mampan yang kukuh dan menjimatkan tenaga.

Memperkasa Tenaga Kerja

Makerspaces memudahkan pembelajaran secara hands-on untuk penglibatan yang berimpak, yang berpunca daripada kepentingan pembelajaran yang diarahkan sendiri untuk meneroka bidang-bidang yang menarik.

Tapak Keusahawanan

Menyelesaikan dilema usahawan, makerspaces menghasilkan struktur ekonomi yang dikongsi bersama untuk ekosistem keusahawanan yang boleh diakses dan produktif.
Fasa Satu:

Persediaan Makerspace

Garis masa projek yang terdiri daripada konsep makerspace, pemuktamadan reka bentuk, perolehan alat dan makmal untuk bercambah ruang pembuat yang anda inginkan.

Ideasi Makerspace

Memahami matlamat anda dan mencipta konsep makerspace sebelum memuktamadkan dan meluluskan reka bentuk pembuat yang lengkap.

Reka bentuk Makerspace

Merenovaskan ruang pembuat yang anda inginkan daripada kelulusan reka bentuk dan mulakan pemasangan alat dan jentera Makerspace.

Latihan Makerspace

Latihan induksi untuk pengurus makerspace dan mengenal pasti pengguna demografi sasaran untuk penyembuhan makmal untuk bergema dengan institusi anda.

Operasi Makerspace

Menjalankan ruang makerspace bagi pihak anda dengan bengkel termasuk pengalaman hands-on untuk latihan, pembinaan pasukan, dan penemuan kreatif.

Menetapkan tempat kejadian untuk Makers, Hab untuk Pengamal & Penyokong

Fesyen ruang pembuat untuk menempatkan program pendidikan dan menggorong ruang kerja bersama budaya pembuat. Makerspace impian anda adalah tanggungjawab kami!

Mula Merekabentuk Hari Ini

Pilih daripada program-program yang sedia ada ini untuk kemudahan anda.

Perundingan Rekabentuk Makerspace

Bincangkan konsep impian anda ruang yang berdedikasi dengan kreativiti melalui panggilan dengan Me.reka. Dari pengeluaran susun atur Makerspace untuk mencadangkan alat yang paling disyorkan, reka bentuk ruang, lekapan dan kelengkapan, dan perisian yang diperlukan untuk memupuk hab kreatif yang penuh dengan kapasiti, kami telah anda dilindungi. Ia adalah satu keseronokan bagi kami untuk membantu anda dalam mengukuhkan konsep reka bentuk dan ideologi anda semua ke dalam satu Makerspace khas, dengan pintu mengalu-alukan organisasi dan pembuat dari semua lapisan masyarakat sebagai taman permainan silang disiplin produktiviti. Kami bersama-sama mereka bentuk dengan cinta.

Kad Kadar Pakar: RM 1,000 - RM 1,500 / Sehari

Pembinaan Makerspace & Persediaan

Adakah anda seorang ahli ghairah pergerakan pembuat? Sudah mempunyai reka bentuk Makerspace yang groovy dalam fikiran? Izinkan kami membina Makerspace dari asas-asas penglihatan anda. Perkhidmatan Me.reka termasuk mencari pembekal yang tepat untuk alat dan peralatan teknologi terbaik yang dipasang untuk Makerspace anda, merekrut pengurus projek yang berdedikasi di lokasi untuk bekerjasama dengan kontraktor, dan menyelia pengubahsuaian masa depan makerspace anda datang kepada kehidupan. Makerspace Construction & Setup juga termasuk pembaikan peralatan makmal dan alat pembuat.

Kad Kadar Pakar: RM 1,000 - RM 1,500 / Sehari

Pengurusan Makerspace

Sebagai alternatif, Me.reka dapat menubuhkan Makerspace berharga anda dan menjalankan operasi harian bagi pihak anda. Pasukan kami telah merekabentuk, membina, dan mengekalkan Makerspaces yang menampilkan makmal Woodworking, Metalworking, Elektronik, Reka bentuk, Prototaip Pantas, Fabrikasi Reka Bentuk Tersuai, Tekstil, IOT dan makmal Realiti Maya. Selain pelbagai makmal pendidikan, Makerspace Management juga mengintegrasikan nilai-nilai Me.reka dan pedagogi ke dalam permainan. Direka untuk memenuhi abad ke-21, kaedah pedagogi kami menggalakkan pembelajaran tangan dan pengalaman yang mendalam.

Kad Kadar Pakar: Penglibatan Bulanan & Tahunan

Perbandingan Program

Accelerator
Kem But
Kursus
Latihan Korporat
Niat
Meningkatkan kakitangan korporat dengan nilai-nilai penting kemampanan dan ideologi untuk mewujudkan tenaga kerja yang berpengetahuh dan ekosistem pekerja yang sihat.
Pelajar yang bercita-cita mendapat pengetahuan asas mengenai kandungan abad ke-21 yang relevan melalui bengkel dan modul
Komuniti belia terlibat dalam projek-projek yang mencetuskan keupayaan mereka untuk ideate dan melaksanakan dalam konteks dunia sebenar, menyelesaikan pengalaman pembelajaran interaktif
Komuniti belia terlibat dalam projek-projek yang mencetuskan keupayaan mereka untuk idea dan melaksanakan dalam konteks dunia sebenar, menyelesaikan melalui pengalaman pembelajaran interaktifActualizing idea dan mengubah usahawan awal dan memberi kesan kepada organisasi ke rumah kuasa sosial
Garis masa
4 - 6 bulan panjang
1 hari - 1 minggu
1 - 12 bulan panjang
1 hari - 1 minggu
Nilai Abad ke-21
Fizikal/Maya
Maya dan
Fizikal
Maya dan
Fizikal
Maya dan
Fizikal
Maya dan
Fizikal
Penyelesaian Masalah Dunia Sebenar
Rangkaian
Kepakaran Industri
Mentor
Pembiayaan
Pembiayaan Benih Progresif>5000 RM

+ Peluang Masa Depan
Struktur Atur Cara
Bengkel, Tugasan,
Sesi Pitching, Pelaksanaan, mentor
Bengkel, Tugasan, Sesi Pitching
Bengkel
Bengkel, Sesi Pitching
Me.reka Alumni