Latihan Korporat Me.reka

Memanfaatkan kuasa rakyat
Aliran Kerja Tangkas

Memupuk saluran paip bakat yang berdaya tahan dan tambahan yang fleksibel layak untuk memenuhi tuntutan kritikal misi untuk visi dan pertumbuhan organisasi.

Pemikiran Reka bentuk

Kakitangan upskill untuk menjalankan pendekatan empuk kepada penyelesaian yang berpusat kepada pelanggan membuat keputusan untuk kejayaan perniagaan yang ketara dan kesan sosial.

Menerangkan Kemampanan

Melibatkan kakitangan dalam bengkel pembangunan bakat menyemak semula Matlamat Pembangunan Mampan PBB untuk menyemak semula pengurusan upcycling dan waste.

Program latihan pekerja interaktif dan pendidikan untuk memastikan
produktiviti; kreativiti; tempat kerja yang membina; penglibatan mampan
Sertai Senarai Rakan Kongsi Kami yang Semakin Meningkat

Metodologi

Fasa Satu:

Tenaga Kerja Progresif

Terokai sesi latihan penyelesaian, berkesan, komprehensif yang pekerja upskill, membina tempat kerja yang menyokong, dan mengambil berat tentang pembangunan mampan.

Latihan fleksibel

Program latihan korporat boleh memilih sesi 1 jam hingga 2 hari pembelajaran gaya bootcamp intensif, menggabungkan teori dan amalan dengan vigour.

Pakar Industri

Individu yang ditetapkan sebagai profesional perkara dicari untuk memberikan pandangan mereka dalam ceramah dan sesi perkongsian untuk menyediakan perspektif pakar.

Penyelesaian Masalah Berkumpulan

Menggunakan pendekatan kerja berpasukan untuk proses keputusan analisis dengan menyatukan kakitangan untuk menyemarakkan penyelesaian yang pelbagai dan pelan tindakan alternatif.

Penglibatan Pihak Berkepentingan

Pihak berkepentingan menerima penglibatan untuk dirangka dalam projek- projek, memotivasikan mereka dengan ke wasiat untuk mengambil pemilikan untuk pergi ke atas dan seterusnya.

Pelaksanaan Dunia Nyata

Hasil tugasan yang menghasilkan pengetahuan dan kemahiran berguna yang direka oleh tenaga kerja anda boleh digunakan untuk kehidupan seharian mereka untuk pembelajaran sepanjang hayat.

Melonjak Prestasi Tenaga Kerja untuk Ekosistem Pekerja Impak, fizikal dan maya

Mengubati program latihan yang menarik dengan ideologi berharga untuk memupuk pemimpin dan pengurus yang berkesan. Kakitangan gear untuk abad ke-21!

Mulakan Upskilling Hari Ini

Pilih daripada program-program yang sedia ada ini untuk kemudahan anda.

Pemikiran Reka bentuk

Kualiti pemikiran menentukan kualiti keputusan. Memupuk pemikiran pelanggan -sentrik dalam pekerja menjana wawasan yang unik, mengenal pasti masalah yang bernilai menyelesaikan dan menemui idea yang bernilai mengejar. Program ini melihat 5 fasa pemikiran reka bentuk (Empathize, Define, Ideate, Prototaip, Test) sebagai metodologi ke arah penyelesaian masalah, membolehkan kelebihan daya saing. Setiap peringkat pemikiran reka bentuk akan disertai dengan aktiviti dan refleksi untuk membina asas yang kukuh. Latihan ini akan menggunakan alat digital sebagai cara memasukkan metodologi cecair dalam persekitaran kerja anda.

*Melibatkan perniagaan yang ingin merangsang lebih banyak daya kepimpinan

Pemikiran Kemampanan

Kemampanan memerlukan peralihan tingkah laku dalam setiap nook dan kranny, daripada tindakan pekerja quasi-remeh terkecil kepada strategi organisasi berskala penuh. Pemikiran global sentiasa lebih dihargai kerana masa depan kerja terus berubah dan organisasi lebih terdedah kepada perubahan pesat realiti global. Keupayaan pekerja untuk berasa empati dengan isu-isu utama global sambil mempunyai pelan tindakan setempat dan lebih berpusatkan komuniti amat penting dalam konteks abad ke-21. Latihan ini akan menggalakkan pekerja untuk melihat dalam mengenal pasti peluang transformatif untuk perubahan yang bermakna.

*Melibatkan perniagaan yang ingin memberi inspirasi kepada tempat kerja yang lebih hijau

Prototaip Pesat

Pembangunan produk pada abad ke-21 akan memerlukan minda yang mampan. Ingrain pemikiran kreatif dan penyelesaian masalah dalam pekerja untuk memastikan peningkatan produktiviti dan menggalakkan inovasi. Eksperimen dengan pelbagai bidang iaitu Tekstil (fesyen), Reka bentuk Perindustrian dan Grafik (percetakan 3D, ukiran laser), Fabrikasi (kerja kayu, pelebaran) dan Elektronik (pembelajaran mesin, litar) untuk idea dan bekerjasama dalam prototaip. Latihan ini meliputi spektrum proses seseorang individu akan melalui ke arah penciptaan, dari idea dan perancangan untuk mendapatkan bahan mampan.

*Melibatkan perniagaan yang ingin mengetahui keperluan pasaran yang tidak diset

Perbandingan Program

Accelerator
Kem But
Kursus
Latihan Korporat
Niat
Meningkatkan kakitangan korporat dengan nilai-nilai penting kemampanan dan ideologi untuk mewujudkan tenaga kerja yang berpengetahuh dan ekosistem pekerja yang sihat.
Pelajar yang bercita-cita mendapat pengetahuan asas mengenai kandungan abad ke-21 yang relevan melalui bengkel dan modul
Komuniti belia terlibat dalam projek-projek yang mencetuskan keupayaan mereka untuk ideate dan melaksanakan dalam konteks dunia sebenar, menyelesaikan pengalaman pembelajaran interaktif
Komuniti belia terlibat dalam projek-projek yang mencetuskan keupayaan mereka untuk idea dan melaksanakan dalam konteks dunia sebenar, menyelesaikan melalui pengalaman pembelajaran interaktifActualizing idea dan mengubah usahawan awal dan memberi kesan kepada organisasi ke rumah kuasa sosial
Garis masa
4 - 6 bulan panjang
1 hari - 1 minggu
1 - 12 bulan panjang
1 hari - 1 minggu
Nilai Abad ke-21
Fizikal/Maya
Maya dan
Fizikal
Maya dan
Fizikal
Maya dan
Fizikal
Maya dan
Fizikal
Penyelesaian Masalah Dunia Sebenar
Rangkaian
Kepakaran Industri
Mentor
Pembiayaan
Pembiayaan Benih Progresif>5000 RM

+ Peluang Masa Depan
Struktur Atur Cara
Bengkel, Tugasan,
Sesi Pitching, Pelaksanaan, mentor
Bengkel, Tugasan, Sesi Pitching
Bengkel
Bengkel, Sesi Pitching
Me.reka Alumni